Hartig of zoet, hier zit je altijd goed! 

Welkom op Lot’s Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels.

Op deze website blog ik twee weken over bakrecepten in opdracht voor de HAS Hogeschool. Ik volg de opleiding Bedrijfskunde & Agri-foodbusiness en heb daarbij de richting marketing gekozen. Het is dan ook de bedoeling om zoveel mogelijk traffic te genereren naar mijn blog.

Met mijn recepten laat ik zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet moeilijk.

Veel bakplezier!
Liefs, Liselotte

logo

CUPCAKES

Cupcakes bakken

Met dit recept kun je heel makkelijk en snel de lekkerste cupcakes bakken!

Ingrediënten

Ten eerste de ingrediënten die je nodig hebt voor 12 cupcakes zijn als volgt:

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels halvolle melk
  • 2 middelgrote eieren
  • 8 gram vanillesuiker
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten boter of margarine

Keukenspullen

  • 12 papieren cupcake vormen

Bereiden

Stap 1.  Verwarm de oven voor op 200 graden (haal het rooster uit de oven);

Stap 2. Verdeel de papieren cupcake vormen over het rooster van de oven;

Stap 3. Klop 4 minuten de boter met de kristalsuiker en vanillesuiker luchtig met de mixer

Stap 4. Klop 3 minuten de eieren er een voor een door

Stap 5. Verwarm de melk tot het lauw is

Stap 6. Spatel het zelfrijzend bakmeel door het beslag

Stap 7. Voeg de melk toe

Stap 8. Verdeel het beslag over de papieren cupcake vormen

Stap 9. Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar

Stap 10. Laat ze vervolgens 2 uur verder afkoelen

Ten slotte kun je ze altijd leuk versieren met bijvoorbeeld slagroom, boter crème en discodip.

Het resultaat: 

Smullen maar!

Liefs, Lot’s bakery

KOKOSMAKRONEN

Ze zijn makkelijk te maken en perfect voor de kokos liefhebber zoals ik.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • Snufje zeezout
  • Sap van ½ limoen
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 150 gram geraspte kokos

Keukenspullen

  • Bakpapier

Bereiding

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180ºC;

Stap 2: Splits de 2 eieren en doe het eiwit in een kom (van het eigeel kan je koekjes maken!);

Stap 3: Klop het eiwit tot het schuimig en dik wordt

Stap 4: Voeg het volgende toe: vanillepoeder, honing, kaneel, zout, limoensap, kokosolie en de geraspte kokos;

Stap 5: Roer alles goed door elkaar en zet het dan 10 minuten in de koelkast

Stap 6: Bekleed de bakplaat met bakpapier

Stap 7: Maak balletjes van het kokosdeeg (kan met de hand of met een lepel)

Stap 8: Bak de makronen 12 minuten tot ze aan de bovenkant lichtbruin zijn

Smullen maar!!

Het resultaat:

Heb je dit recept gemaakt?

Laat me dan weten hoe je het vindt!

PIZZA MET SPINAZIE EN BRIE

Knoflook, gehakt, spinazie en gesmolten brie. Klinkt jou dit lekker in de oren? Lees dan vooral verder! Een heerlijke pizza die ook nog eens gezond is.

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram rundergehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 600 gram verse spinazie
  • 1 pak mix voor pizzabodem
  • 250 milliliter water
  • 360 milliliter pikante pastasaus in pak
  • 300 gram brie

Bereiding

Stap 1: Verwarm de oven voor op 225 graden

Stap 2: Hak de knoflook fijn

Stap 3: Verhit de helft van de olie in een wok en bak de knoflook 30 sec.

Stap 4: Voeg de spinazie in porties toe (tot alle spinazie is geslonken)

Stap 5: Breng om smaak met peter en eventueel zout

Stap 6: Laat de spinazie uitlekken

Stap 7: Bak het rundergehakt

Stap 8: Kneed in een kom de pizzamix met de rest van de olie en het water tot een samenhangend deeg

Stap 9: Rol op een met bloem bestoven aanrecht het deeg uit tot een dunne rechthoekige lat

Stap 10: Vet de bakplaat in of leg er bakpapier op

Stap 11: Bekleed de bakplaat met de deeglap

Stap 12: Bestrijk het deeg met de pastasaus, laat de randen vrij

Stap 13: Verdeel de spinazie en het gehakt over de pizza

Stap 14: Snijd de brie in dunne plakken en leg het op de pizza

Stap 15: Bak de pizza in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar

Smullen maar!

Liefs,

Lot’s Bakery

  • cupcakes-2250367_960_720
  • Hartig of zoet, hier zit je altijd goed!
  • Coconutmacaroons
  • pizzadeeg
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail