Aardbeien uit Milheeze

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen dat ik yoghurt uit Maarheeze gekocht heb. Nu heb ik gekozen voor aardbeien uit Milheeze. Theo en Mirjam Verhoeven verkopen deze op de Weg naar Bakel nummer 3 in Helmond.

Ik ben gestopt bij de automaat en
ik zag mensen asperges steken in het fijne zonnetje. Ik liep naar binnen en ik kocht 500 gram aardbeien voor 3 euro. In de supermarkt ligt die prijs rond de 4 euro. Ze hebben er ook nog andere producten zoals:
– eieren
– aardappels
– asperges

Toen ik terug liep kwam er een oudere man aan, hij ging de automaat bijvullen. We raakten aan de praat over het boerenleven, hij vond het mooi om te horen dat er nog jeugd was die in de agrarische sector verder wil.

Eenmaal thuis aangekomen, had ik besloten om aardbeienkwarktaart te gaan maken. De benodigdheden hiervoor zijn:

  • 500 gr aardbeien
  • 500 gr kwark
  • 175 gr mariakoekjes
  • 80 gr boter
  • Sap van 1 citroen
  • 12 blaadjes gelatine
  • 250 gr slagroom
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • Springvorm van 24 cm
  • Bakpapier

Bereiding

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
Laat de gelatine weken in koud water. Kruimel de koekjes fijn met de hand of
doe ze in een keukenmachine. Smelt de boter en schep deze door de koekjes.
Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk aan met de
bolle kant van een lepel. Zet de springvorm zolang in de koelkast.

Maak de aardbeien schoon en houd er een aantal apart
voor de garnering. Doe de rest van de aardbeien in een keukenmachine en blend
helemaal fijn, dit kan ook met de staafmixer. Verwarm het citroensap in een
pannetje en voeg de gelatine toe en roer totdat deze in opgelost en laat daarna
wat afkoelen.

Schep de kwark in een grote kom en roer de gepureerde aardbeien en de basterdsuiker er door. Giet ook het citroen-gelatine mengsel er bij en roer door. Klop de slagroom stijf en schep deze ook door de aardbeien-kwark. Giet het mengsel over de koekjes bodem en laat minimaal 3 uur goed stijf worden in de koelkast. Daarna af garneren met de andere aardbeien.


Request was denied for some reason.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail