Yoghurt van de koeien uit Maarheeze

Ho(o)i!

In de vorige blog heb je een beetje kunnen lezen over wat ik
de komende tijd ga doen.
Dusss bij deze mijn eerste aankoop!

Ik ben langs gegaan bij de ijs en zuivelboerderij in
Maarheeze. Ik wilde graag iets van yoghurt hebben en na wat googlen kwam ik
hierop uit. Dit schrijven zij zelf op hun website:‘ In augustus
2016 zijn wij begonnen met de melktap. 

‘ In augustus 2016 zijn wij begonnen met de melktap. Al snel kwam hier de eerste zuivel bij zoals yoghurt , vanillevla en chocoladevla gemaakt vanuit de eigen keuken. Dit bleek te klein en zijn we in januari 2017 begonnen in onze “bereidings ruimte” met onze eerste ketel. En de producten werden verder uitgebreid met meer soorten yoghurt, hangop en hangop met fruit. Deze ketel was eind 2017 te klein door dat we aan winkels zijn gaan leveren en hebben we vanaf begin 2018 een groter ketel aangeschaft. In juni 2018 hebben we ons assortiment verder uitgebreid met ambachtelijk boerderij ijs en een verkoop automaat bij ons voor aan de straat ook dit is een groot succes.’

Dus dit beloofde naar mijn mening veel goeds en ik ben er
heen gereden. Het ligt op de Ulkedonken 4 in Maarheeze, dit ligt direct naast
de A2. Het verkooppunt is niet te missen. Ik stapte uit en liep naar binnen.
Daar stonden 2 koelkasten en 1 diepvriesautomaat. Ik had eerlijk gezegd niet
verwacht dat ze ook zoveel verschillende producten verkochten aan huis.

Ik volgde de instructies op het bord en zo kreeg ik dus uiteindelijk ook mijn
volle yoghurt voor €1,80. In de supermarkt ligt die prijs iets lager, namelijk
rond de €1,10.
Maar, in Maarheeze krijg je toch een extra stukje beleving van de boerderij.
Voor een recept met yoghurt heb ik gekozen voor een semifreddo.

Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar zelfs ik kan het
;).

De ingrediënten zijn als volgt:

  • 500 ml volle yoghurt
  • 250 g mascarpone (bakje)
  • 90 g poedersuiker
  • 10 lange vingers
  • 50 ml diksap rood fruit
  • 50 ml dessertsaus aardbeien
  • 250 g aardbeien
  • 4 el citroensap

Daarnaast is een vierkante schaal nodig.

Het bereiden ziet er als volgt uit:

  1. Meng de mascarpone en yoghurt met een handmixer
    en roer er 2/3 van de poedersuiker door. Breek de lange vingers in stukjes,
    meng ze met een lepel door het mengsel en schep het in de schaal. Roer het
    diksap en de aardbeiensaus met een voorzichtige, draaiende beweging door het
    mascarponemengsel, zodat een gemarmerd effect ontstaat. Dek af met
    vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de vriezer.
  2. Haal de semifreddo uit de vriezer. Was de
    aardbeien en meng ze met het citroensap en de rest van de poedersuiker. Laat
    alles 10 minuten staan. Schep de aardbeien regelmatig om. Serveer het ijs met de
    aardbeien.

Dit is het eindresultaat:


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail