Steeds meer mensen beginnen met fitness

Zowel jong als oud is tegenwoordig steeds vaker te zien in de sportschool. Het is echt een booming business van deze tijd! Ben jij ook al begonnen met het volgen van deze trend?

Wanneer & waarom ikzelf begon

Ik ben zelf begonnen met fitness op mijn 15e. Alleen was ik vanaf die leeftijd nog niet echt serieus bezig. Het was op het begin vooral om te experimenteren met oefeningen gebaseerd op lichaamsgewicht, om een goede basis te leggen qua fitness.

Vanaf het punt dat ik 16 werd, had ik een sportschoolabonnement afgesloten. Ik mocht eindelijk mee met mijn vader om eens te kijken hoe het daar eraan toe ging. Dit beviel me heel erg en vanaf toen ben ik altijd een beetje bezig geweest met fitness.

Nu sinds 2-3 maanden, neem ik het serieus en ga ik minimaal 3x per week omdat ik gewoon een gezondere levensstijl wil. Daarnaast is het altijd mooi meegenomen dat ik hiermee ook een sportievere look zal krijgen.

Trends

Een belangrijke trend in de fitness is dat jongeren zowel als ouderen steeds meer waarde gaan hechten aan een gezondere levensstijl. Ook qua voeding proberen mensen steeds vaker een verantwoorde keuze te maken.

Vormen van fitness die steeds populairder worden zijn groepslessen, trainen met lichaamsgewicht, krachttraining en yoga. Groepslessen stellen mensen in de gelegenheid om eventueel nieuwe mensen te leren kennen, of om juist met kennissen te gaan sporten. Lichaamsgewicht is gratis, vergt veel kracht en hier kan je dus ook heel sterk van worden. Vandaar de populariteit. Daarnaast is krachttraining populair bij jongeren vooral, omdat zij wel van een gespierde look houden. Als laatste yoga, dat is voor mensen vaak rustgevend en niet zo intensief als krachttraining bijvoorbeeld.

Influencers

Bekende influencers spelen een hele grote rol in de fitnessindustrie. Zij maken vlogs, blogs en noem het maar op, waar veel mensen naar kijken en dit geeft hen ook weer motivatie om ook zelf aan de slag te gaan. Kijk bijvoorbeeld naar Mobicep, hij is erg actief op Instagram en YouTube. Zijn doel is om vele mensen te motiveren, en dit slaat ook echt aan.

Daarnaast is er ook nog Joel Beukers die zijn uitgaansleven combineert met fitness. Vele jongeren zijn hier natuurlijk geïnteresseerd in, aangezien zij ook nog de mogelijkheid willen hebben om te genieten van het studentenleven in combinatie met het sportleven. Wat vind jij hier nu van? Maken deze influencers met hun goede looks mensen onzeker, of motiveren ze juist mensen?

Laurence Jones

990621542

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *