Een hartige en gezond diner met zoete aardappel, spinazie en geitenkaas. Klinkt dit u ook als muziek in de oren? Lees dan snel verder?

Dit is een makkelijk recept, bomvol heerlijke smaken. Met de lekkere krokante korst van de aardappel is dit het geschikte avondmaal.

Wat heeft u er voor nodig:

  • 5 grote zoete aardappels
  • 500 gram verse spinazie
  • 125 gram mozzarella
  • 125 gram geitenkaas
  • geraspte oude kaas voor de topping
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • olijfolie

Om te beginnen verwarmt u de oven voor op 200 graden. Snijdt de aardappelen in fijne schijfjes en leg ze in een ovenschaal zodat de zijkanten en de bodem volledig bedekt is. Probeer aan de zijkanten ongeveer 1 cm aan de bovenkant ver te houden. Giet er vervolgens een beetje olijfolie overheen en zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven.

Snijdt de ui en de knoflook fijn. Dit mag samen gebakken worden totdat de ui gaat glimmen. Voeg de spinazie toe in de pan en bak dit samen nog enkele minuten. 

Maak van de mozzarella en geitenkaas kleine stukjes door ze te snijden. Pak een schaaltje waar u de vier eieren in los klopt. Voeg vervolgens de mozzarella en  de geitenkaas toe in het schaaltje en eventueel peper, zout en kruiden naar wens toe. Als de 15 minuten voorbij zijn, kan het spinaziemengsel en het kaasmengsel over de zoete aardappel worden verdeeld. Gebruik de oude kaas als topping en zet het geheel voor circa 45 minuten in de oven. 

Eet u smakelijk!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail