WELKOM OP DÉ PAGINA OVER HAS HOGESCHOOL

Neem snel een kijkje op deze website om te zien of jouw gedachtes over en tijdens een schooldag op HAS Hogeschool bevestigt worden door je mede-studenten!

HAS Hogeschool, wat denk jij hier van? 

Lieve (toekomstige/ex-) HAS-studenten,

Er zijn veel dingen die wij allemaal met elkaar gemeen hebben op de HAS Hogeschool. Je zou het niet denken, maar alle HAS’ers denken over bepaalde dingen toch wel hetzelfde. Denk aan die helse trappen die we elke dag moeten trotseren. Of het moment dat je ziet dat je een college op de Hooge Donken hebt. Wat feest betekent, door bijvoorbeeld de gratis koffie en thee daar. Zo zijn er nog veel meer dingen op school waar iedereen het over eens is. Benieuwd over welke onderwerpen jij nog meer bevestiging kan krijgen van je mede-studenten? Op deze pagina komen de komende twee weken verschillende onderwerpen aan bod! 

Elke maandag, woensdag en vrijdag rond 15.00 zal er een nieuwe onderwerp op deze pagina verschijnen. Heb jij zelf nog ideeën waarvan je denkt dat mede-studenten er ook zo over denken? Laat het me weten! Je kunt een mailtje sturen naar A.vdWetering@student.has.nl

Hoe vaak heb jij gedacht om gewoon de lift te pakken?

    

Jaaaa! De hele dag les op de Hooge Donken. Te beginnen met dat deze locatie een kortere loopafstand heeft. Zowel vanaf het station als vanaf de parkeerplaats als je met de auto bent. Je weet wel, die ene parkeerplaats schuin tegenover de Brabant-hallen.

Mocht je een lange pauze hebben tussen je colleges, is het helemaal niet zo ver lopen om ergens iets te gaan eten. Je bent immers toch veel dichterbij de stad. Er zijn veel voordelen bij deze locatie van de HAS, maar helaas ook wat nadelen. Denk aan het enigste eten wat er is ligt in de automaat. Je moet én contant geld bij hebben én de keuze is beperkt; helaas geen lekker soep vandaag. Of je andere colleges op de HAS hebben. Wat een gedoe om voor één college helemaal op en neer te lopen. Gelukkig komt dit niet zo vaak voor!

Natuurlijk niet te vergeten: de gratis koffie en thee. Daar gaat het hele les hebben op de Hooge Donken eigenlijk wel een beetje om. Wat zou het toch jammer zijn als deze locatie er volgend jaar niet meer is!

Nog genoeg tijd voor een soepje! Een van de vele gedachtes in de aula. Wat zouden we toch zonder de kantine moeten, al dat lekkere eten. Én ook nog is zo goedkoop. Altijd weer een verassing wat voor een soep er staat, maar eigenlijk is er altijd wel een die lekker is. Er wordt zelfs aan de vegetariërs gedacht.

Meestal is de soep zo rond de een euro, waar je bij restaurants toch zeker wel vier euro of meestal zelfs meer voor betaald. En als je dan toch langs loopt, neem je gelijk een tosti of een worstenbroodje mee. Het kost toch allemaal ‘niks’.

Veel studenten moeten groepsprojecten maken. Dit moet vaak zelfstandig gebeuren en zul je dus met elkaar moeten afspraak waar en hoe laat jullie afspreken. Oké, er is om 10.00 afgesproken in de aula. Je bent iets later en de rest van je groep laat weten er al te zitten. Je komt de aula binnen en ziet dat deze volledig vol zit. Shit. Waar zitten ze in hemelsnaam? Je zult ze snel moeten vinden, anders sta je ook maar te staan en iederéén kijkt natuurlijk naar wat jij aan het doen bent. Althans, dat denk je.

Koffie. Tja, dat kun je ook in de aula halen. Maar geeft toe, iedereen weet wel waar je je koffie gratis kunt halen.

Roosters. Eigenlijk het enigste wat op tijd en altijd goed is, is je roosternummer. Die weten we eigenlijk altijd wel. Maar wat moet je daar mee zonder het rooster? Meestal zo’n halve week voor het nieuwe blok begint komen de roosters online. Ook zo fijn om zo je werk in te plannen. Wel worden we altijd goed op de hoogte gehouden van de excuses en wanneer de rooster wél online komen.

Dag studenten,

Helaas is het niet gelukt om het rooster voor blok 3 nog deze week definitief te krijgen….

Als het rooster er dan uiteindelijk is, is meestal alles wel goed ingepland. Niet dat we drie keer op en neer moeten op één dag van de Hooge Donken naar HAS en andersom. Ook zijn de middelen, waar op de roosters op beschikbaar zijn, heel fijn. Bijvoorbeeld de import roosters. I-de-aal. Met één knop het hele rooster in de agenda van je telefoon. Of als je even snel moet kijken wanneer een docent tijd heeft voor een gesprek is het rooster per week, of de agenda op de mail heel fijn. Inplannen, docent uitnodigen en verzenden. Een minuut werk.

Een hele opgave, dat kiezen tussen ál die opleidingen. Het zijn er zoveel, maar de keuze is natuurlijk snel gemaakt. Het wordt de HAS Hogeschool. Gelukkig is de HAS niet veel groter dan de meeste middelbare scholen. Ook is er gewoon een aula, met kantine net als op de middelbare school. Qua uiterlijk verandert er dus niet zoveel.

Maar als je je het nog kan herinneren, was je de eerste week op HAS Hogeschool wel wat onwennig door de manier van eindigen van een college. Hoe kan dat nou dat je geen bel hoort als het college over is? En elke klas begint op een andere tijdstip, de lestijden lopen kriskras door elkaar. Hoe kan dat nou? Hoe weet je nu wanneer de les over? Kun je je dat nog herinneren? Of het altijd even zoeken waar dat ene lokaal nou ook alweer zat. 

Ook de reis naar je nieuwe school toe zal ook wel verandert zijn. De een kon binnen 10 minuten op zijn middelbare school zijn en moet nu 20 minuten fietsen, 15 minuten in de bus en anderhalf uur in de trein zitten en de ander is zelfs verhuist om naar de HAS Hogeschool te kunnen gaan. Elk zijn eigen verhaal, maar de reis is voor iedereen verandert.

En al die boeken bestellen. Wat een ellende. Elk blok nieuwe boeken bestellen en aan het eind van het blok zit de helft nog in het plastic. Voor sommigen onder ons dan. En waar zijn onze mooie bekladde etui’s gebleven? Die zijn ingeruild voor één pen.

De HAS Hogeschool zou wel wat meer parkeerplaatsen mogen hebben. En dan ook parkeerplaatsen waar wíj de auto neer Afbeeldingsresultaat voor trap calorieenmogen zetten. Voor degene die de parkeerplaats bij rotonde, naast de voetbalvelden inmiddels gevonden hebben; jullie kunnen denk ik allemaal precies de minuten tellen die je kwijt bent om van de parkeerplaats naar de HAS te lopen. Net zoals de mensen die vanaf het station naar de HAS moeten lopen.

Wanneer de HAS ‘eindelijk’ is bereikt, komen die ellendige trappen nog. Na je college in 4A-27, vervolgens naar 2C-10, een bespreking in 3A-23 en daarna weer naar beneden om naar huis te gaan, hoef je de sportschool die dag niet meer te zien. En dan weer terug naar de parkeerplaats/het station/de bus etc.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail