Het leven op de boerderij, wat is dat toch mooi!

Niet alles is wat het lijkt!
Veel mensen die niet werkzaam zijn op een boerderij hebben een bepaald beeld voor zich, welke naar mijn mening niet overeenkomt met de werkelijkheid.

Mijn doel is dus door middel van mijn blog jullie een beeld van de werkelijkheid te geven. Hoe leven de dieren in een stal? Hoe zien de werkzaamheden van de melkveehouder eruit? Wat wordt er gedaan aan dierwelzijn?

Op dit soort vragen ga ik jullie antwoorden geven, met ondersteunende illustraties. Hiermee wil ik de maatschappij laten zien dat het leven op de boerderij vaak niet overeenkomt met het beeld dat de maatschappij heeft over boerderijen.

Dierwelzijn op zijn best!

Veel mensen denken dat koeien leven in kleine hokken en dat zij mishandeld worden door de melkveehouders. Ik wil jullie graag laten zien dat dit niet het geval is. Graag laat ik jullie zien hoe de koeien leven in de stal.


De koeien worden dagelijks gevoerd met een gemengd rantsoen, bestaande uit gras, mais, bietenpulp en mineralen. De koeien kunnen vrij bewegen in de stal en kunnen zelf bepalen wanneer zij gemolken worden door middel van de melkrobot. Dit geeft de dieren veel rust.


De koeien kunnen lekker uitrusten in diepstrooiselboxen die regelmatig gevuld worden met een vers mengsel van stro, kalk en water. Ook zijn er in moderne stallen vaak rubberen vloeren gelegd, wat ook extra bijdraagt aan het dierwelzijn. Naar mijn mening is er veel vreugde in de stal onder de dieren. Als ze gevoerd zijn springen ze lekker door de stal en steken ze hun neus lekker in het verse voer! Die dingen zijn toch geweldig mooi om te zien, niet dan?

Intens genieten van het werk op de boerderij

Het mooiste van het leven op de boerderij is het lekker buiten zijn in de natuur en de grote diversiteit in werkzaamheden! Je gaat kalfjes voeren, gras maaien, kuilen zandvrij maken, schoonmaken, klussen, en nog veel meer! Wat betreft is er geen mooier werk. Wat is er nu  leuker dan lekker in de buitenlucht aan het werk zijn op de boerderij, niets toch? Wat kun je genieten van de dieren op de boerderij van klein naar groot tijdens je werkzaamheden!


Ik hoop jullie door mijn tekst en afbeeldingen een beter beeld te hebben gegeven op de melkveehouderij en wil jullie bedanken voor het lezen van deze blog!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 thought on “Leven op de boerderij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *