Wat is de toekomst van de sportwagen?

 

De toekomst voor sportwagens is niet duidelijk. Dit komt door een aantal ontwikkelingen in de wereld zoals de klimaatdiscussie, Artificial Intelligence en elektrische auto’s. Mijn definitie van een sportwagen is een auto waar een mooi geluid uit komt en hard kan rijden. In de eerste blog ga ik het hebben over hoe de sport auto wereld er nu uitziet en het klimaatdiscussie.

 Hoe ziet de sportwagen wereld er nu uit?

Ik vind dat we momenteel op een heel mooi moment staan in de wereld op het gebied van sport auto’s en dat moet ook zo blijven. Hiermee bedoel ik dat er benzine, elektrische en hybride auto’s bestaan.

Bij een benzine auto is het gevoel van het rijden het sterkst aanwezig. Dit is het schakelen en het geluid van de auto wat elke auto liefhebber blij van wordt.

Elektrische sportwagens zijn sinds een korte tijd in opkomst. Hierbij vind ik dat het gevoel van het puur auto rijden wat minder wordt doordat het gevoel van het schakelen en het geluid niet bestaat Maar hierbij is de tijd om van stilstand tot 100km/h steeds korter.

En als laatste hebben we het beste van beide werelden en dat is de hybride auto. De kracht van een elektrische auto vanuit stilstand en het geluid van de benzine motor is aanwezig.

Porsche 918 Spyder plug-in hybrid

 Klimaatverandering

Door de klimaatdiscussie worden er steeds strengere regels gesteld aan de uitstoot van auto’s. Een voorbeeld hiervan is dat er steeds meer pk’s uit een motor worden geperst. Ik vind dat dit een goede en een slechte ontwikkeling. Dit is een goede ontwikkeling doordat de motoren steeds efficiënter worden. Hierdoor verbruiken auto’s steeds minder benzine. Maar een slechte ontwikkeling dat auto’s steeds minder lang mee gaan voordat ze niet meer meegaan. Dit komt doordat er steeds meer gevraagd wordt van een motorblok.

Daarnaast wordt langzaam maar zeker het BPM verhoogd op auto’s in Nederland. Dit is zeer nadelig voor auto liefhebbers doordat het steeds duurder wordt om een auto te kopen. Hierdoor wordt het steeds lastiger voor mensen een sport auto te kopen zonder dat ze miljonair zijn.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *