Ben jij nog op zoek naar een recept die je niet kan vinden op deze site? Laat het weten en wellicht staat het er binnenkort op!

ECHT VOEDSEL VOOR ECHTE MANNEN!

Welkom op mijn pagina! Hier lees je regelmatig over allerlei heerlijk recepten voor echte mannen. Wat kan je verwachten? Heerlijke sappige Amerikaanse hamburgers, goede plakkerige spareribs, echte Italiaanse pizza en nog meer recepten om je vingers bij af te likken.

Steak_frites

Het 1e recept! Vandaag maken we een klassieke Amerikaanse hamburger.

INGEDRIENTEN:

  • 4 hamburger broodjes
  • 500gr rundergehakt
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • 1 rode ui, in stukjes
  • Sla
  • ½ eetlepel worcestersaus
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 4 plakken bacon
  • 8 plakjes augurk
  • tomatenketchup

BEREIDING:

Bak het spek uit in een pan en laat uitlekken op een papiertje. Doe het gehakt in een kom en meng het ei er door en genoeg paneermeel om er stevige burgers mee te vormen. Voeg een snuf peper, zout, halve rode ui en de worcestersaus toe. Verdeel het gehakt in vieren en maak er mooie burgers van.

Bak de burgers in een pan of op de BBQ gaar in ca 8 minuten. Snijd de broodjes open (rooster ze eventueel nog kort) en verdeel wat sla er over. Leg een burger op en meteen een plakje cheddar kaas zodat deze een beetje smelt. Leg een plakje gebakken spek, rode ui er op en wat plakjes augurk. Maak het af met wat ketchup.

Op dit tabblad leest u precies hoe u de perfecte spareribs maakt!

Ingrediënten voor 1 kilo ribs ( 2 – 3 personen)

  • 1 kilo spareribs
  • 50 ml Ketjap
  • Sap van 1 citroen
  • 2 el bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el Worchestershiresaus
  • 1 el mosterd
  • 0,5 tl Chipotle (of gerookt paprikapoeder)
  • 2 el olijfolie
  • Zout

Verwijder het vlies van je spareribs. Halveer de spareribs (optioneel) en spoel ze af onder de kraan. Dep ze vervolgens droog met een keukenpapiertje.

Maak een marinade door alle ingrediënten te mengen. Breng op smaak met iets zout.  Smeer de ribs rijkelijk in met de marinade. Dek af en laat dit minimaal een uur staan. Het lekkerste is als je ze een nacht in de marinade laat staan in de koelkast. Bewaar de marinade die je over hebt.

Verwarm de oven voor op 130 graden.

Leg de spareribs met de holle kant naar beneden (als een soort brug) op een bakplaat bekleed met bakpapier. Giet water op de bakplaat, dit zorgt voor stoom. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en gaar ze een uur op 130 graden. Verhoog dan de temperatuur naar 170 graden en gaar ze nogmaals een uur. Smeer ze tussentijds nogmaals in met de resterende marinade.Haal dan het aluminiumfolie eraf. Bestrijk ze nogmaals met de marinade en gaar ze nog eens 30 minuten. Hierdoor krijgen ze een knapperig korstje. Deze laatste stap kan je eventueel ook op de barbecue doen. Serveer de spareribs met een lekkere barbecuesaus

Als eerst gaan we aan de gang met het pizzadeeg en net zoals elke echte Italiaan maken we die zelf!

Ingrediënten:

  • 150 ml lauw water
  • ½ zakje instant gist (3,5 gr)
  • ½ theelepel suiker
  • 250 gr bloem
  • ½ theel zout
  • 2 a 3 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Roer de gist en de suiker door 50 ml van het lauwe water. Roer de bloem en het zout door elkaar in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het gist mengsel er in en roer door de bloem. Giet daarna de rest van het water en de olijfolie er bij. Kneed het deeg goed met je handen door elkaar tot het niet meer plakt en elastisch begint te worden. Maak een bal van het deeg en doe deze terug in de kom en dek af met een iets vochtige schone theedoek en laat 45 min rijzen op een warme plek in het huis.

Verwarm de oven op 240 graden. Als het deeg gerezen is neem je de bal uit de kom en verdeel je deze in 2 gelijke ballen. Bebloem een werkoppervlak en rol een deegbal uit tot ongeveer 4 mm dikte en leg op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenzijde van de pizza met een dun laagje olijfolie. Laat de rand vrij en duw deze een beetje omhoog zodat de saus en topping er niet af kan lopen. Bak de pizza ongeveer 10 tot 15 minuten knapperig in de oven.

Nu beginnen we met het beleggen van de Pizza. Daarvoor hebben we de volgende ingrediënten nodig.

INGREDIËNTEN:

  • Pizzadeeg
  • Olijfolie
  • Salami (Calabrese)
  • Pizzasaus (zelf gemaakt)
  • Mozzarella
  • Paprika in lange stukken
  • Rode ui, dun gesneden
  • Parmezaanse kaas
  • Peterselie

BEREIDING:

Stap 1.

Verwarm de over voor op 200 graden.

Stap 2. 

Rol een mooie bodem en smeer die in met de tomatensaus. Voeg daarna de mozzarella toe, de Italiaanse salami, rode ui en paprika.

Bak de pizza in 12 minuten gaar in de oven.

Stap 3. 

Bestrooi voor het serveren met peterselie en giet nog een klein beetje olijfolie over de pizza. Als laatste nog een beetje Parmezaanse kaas en het geheel is helemaal af.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail