Hoi!

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn pagina!

VOETBALVLOG 2

Afgelopen dinsdag mocht ik mee doen met een vriendschappelijke wedstrijd van VR1 tegen W.V.V. Constantia. Ben je benieuwd hoe dit gegaan is? Bekijk dan nu de vlog van de wedstrijd:

OJC ROSMALEN VR2 – WILHELMINA VR1

Afgelopen zondag stond er een derby op het programma tegen OJC Rosmalen.

Spelen we nu wel of niet? Onduidelijkheid voorafgaande aan dit duel, gelukkig was Cara scherp en ging vrijdag op onderzoek uit, waaruit bleek dat we gewoon wel moesten spelen.
Communicatie vanuit OJC niet zo netjes richting ons, of zou dat tactiek geweest zijn …..?

Gelukkig kon iedereen van ons zondag gewoon spelen en konden we op volle sterkte zondag naar OJC. Tessa zat alleen op een betere locatie dan wij waarschijnlijk, want het was koud, ijskoud! En dan die wind, man man man die maakte het nog een extra koud.
De wedstrijdbespreking was voor iedereen duidelijk en vol goede moet begonnen we aan de reis naar Rosmalen.
Vorige week een super overwinning tegen de nr1 uit de competitie dus we waren in de winning mood. Vorige week speelden we in een 4-4-2 systeem, en ook vandaag begonnen we zo aan de wedstrijd met een kleine tactische wijziging ten op zichte van vorige week.

Een van de teamtaken was een belangrijke en wel de omschakeling van BB → BBT, thuis verloren we 3-1 van OJC door 3 snelle counters in de eerste 35 minuten dat mag vandaag niet gaan gebeuren.
Vorige week gestreden als leeuwinnen en vandaag werd al snel duidelijk dat we er weer tegen aan zouden gaan! Heel gek maar motiveren tegen OJC is nooit echt nodig !!!!
We begonnen goed aan de wedstrijd, teamtaken werder gedaan en door het hoog druk zetten en een forse wind tegen kwam OJC nauwelijks van hun eigen goal af. Maartje speelde tusssendoor een paar man uit en gaf een mooie pass op Susan die zag dat de keepster uit de goal kwam en speelde de bal mooi met een boogje over de keepster.
0-1 !!! Toch lekker om na 20 minuten die voorsprong te pakken te hebben.
Maar zoals wel eens vaker dit jaar, kregen we al heel snel, 2 minuten de gelijkmaker om de oren. Toch even de scherpte die weg was op dat moment. Zonde, moeten we ons weer herpakken! Maar dat deden we, op dezelfde voet gingen we door en bleven de druk naar voren houden, hard werken voor elkaar en daar kregen we de beloning voor. En hoe?
Een terugspeel bal op Melanie werd door Melanie naar voren geschoten en die bal kwam zo ver mede door de wind mee dat Daniela begon te rennen en ook hier de bal mooi over keeper heen kon spelen. Hoe bizar een assist van de keeper mooi afgemaakt door Daniela.
1-2 !!! Met nog een minuut of 10 voor de rust proberen deze stand vast te houden dan ga je met een goed gevoel de rust in.
Marleen dacht daar anders over, die wilde iedereen een nog beter gevoel geven, na goed breed leggen van Daniela schoot Marleen de bal met een mooie knal over de keepster heen.
1-3 !!! Toch lekker zo de rust in. Met warme thee en vloerverwarming kon iedereen een beetje ontdooien. En ons weer voorbereiden op de 2e helft waarbij wij de wind tegen hadden. Waar in de eerste helft nog vaak wat kansen kwamen, was het de 2e helft voor ons ook erg moeilijk om er uit te komen, toch kwamen gedurende de wedstrijd mooie combinaties naar boven en bleef iedereen hard werken om deze overwinning over de streep te trekken. OJC werd nog 1x gevaarlijk met een schot op de lat, maar konden verder onze Melanie niet echt het vuur aan de schenen leggen. OJC maakte weinig gebruik van het voordeel met de wind mee, en dat was voor ons een geluk.
Als je niet meer kan voetballen, kan opbouwen bijna dan zit er niet veel anders op dan je longen uit je lijf te lopen, je mouwen op te stropen en ieder duel winnen! Hard werken voor elkaar, en dat werd wederom gedaan, na een goede pass van Susan kon Daniela in de 66ste minuut nog een keer op de keeper aflopen, waar wij voorheen nog weleens onrustig werden voor de goal, bewaarde Daniela alle rust, bleef goed kijken en schoof de bal met links netjes langs de keepster.
1-4 !!! wat een stand tegen OJC, dit voelt wel heel lekker maar hebben nog een kleine 25 minuten te gaan. Inmiddels was Nicole in het veld gekomen voor Denise, en Linda kwam nu het veld in voor Nina die met een blessure naar de kant moest. Verse energie in je ploeg is altijd mee genomen. Ook Lies stond al klaar om in te vallen en Thierry bracht haar binnen de lijnen voor Susan. Welgeteld heeft Lies 2 minuten in het veld gestaan toen de goed fluitende scheids toch iets eerder afloot.

Iedereen was goed vandaag, weer super hard gewerkt voor elkaar, verdediging stond als een huis, OJC heeft nauwelijks een kans gehad, wat een verdienste is voor het hele team maar toch ook wel de verdediging.
Deze goede lijn moeten we meenemen naar volgende week zondag, dan wacht Hoogland op ons! Voor vandaag…. vooral nagenieten, heel veel nagenieten van deze fantastische teamprestatie die toch wel heel lekker voelt tegen OJC!!

Geschreven door: Thierry Mooring (Trainer Wilhelmina VR1)

VOETBALVLOG 1

Heb je nou altijd al eens willen weten hoe een voetbaltraining gaat? Kijk dan mijn vlog:

Bedankt voor het kijken en laat me weten wat je er van vond!

Music: https://www.bensound.com

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail